133221 412283298

امروز سالروز درگذشت ناصر حجازی عزیز است"همان مرد بزرگی که امروز الگوی پاکی و بزرگی برای فوتبال دوستان و ورزشکاران این دیار است

 زندگینامه شخصی : 

ناصر حجازی متولد 23 آذر 1328 در شهر تهران بود . پدرش متولد تبریز و در تهران آژانس املاک داشت. وی با چهار خواهر و یک برادر در خانواده ای هشت نفره زندگی می کرد. وی دوره دبستان را در مدرسه هخامنش و دوره دبیرستان را در مدارس سعادت ، سینا ، سهند و شرق طی نمود.در سال 1350 وارد مدرسه عالی ترجمه شد و در سال 1356 لیسانس خود را دریافت کرد. حجازی در سال 1352 با بهناز شفیعی ازدواج نمود که حاصل آن دو فرزند بنام های آتیلا و آتوسا است که آنها نیز از بازیکنان فوتبال بودند. آتیلا سابقه بازی مله  استقلال تهران را دارد و آتوسا نیز در دوران بازی عنوان بهترین گلزن فوتسال زنان ایران را در اختیار داشت . آتیلا دارای یک دختر به نام جانان است و آتوسا که همسر سعید رمضانی از بازیکنان فوتبال می باشد ، دارای یک فرزند بنام امیر ارسلان است.
ناصر حجازی در آذر ماه 1388 به بیماری سرطان ریه مبتلا گشت و درحالیکه به گفته پزشکان کمتر از 3 ماه برای زندگی فرصت داشت ، وی ماهها با روحیه مبارزه طلبانه خود در مقابل بیماری ایستادگی نمود و سرانجام صبح دوشنبه در تاریخ دوم خردادماه 1390 از دنیا رفت و دو روز بعد ، چهارم خرداد ماه با خداحافظی از دوستدارانش در ورزشگاه آزادی ، به قطعه نام آوران بهشت زهرا برده شد تا در میان خیل عظیمی از جمعیت به خاک سپرده شود.
درگذشت ناصر حجازی را بسیاری از مقامات عالی رتبه سیاسی و چهره های مطرح ورزشی و هنری در داخل و خارج از کشور تسلیت گفتند.
فوتبال باشگاهی:
ناصر حجازی که رشته ورزشی اصلی وی بسکتبال بود و در سنین جوانی در تیم منتخب دبیرستان ابومسلم بازی می کرد وحتی برای تیم ملی جوانان بسکتبال ایران هم انتخاب شد ، حضورش در درون دروازه و روی آوردن به دنیای حرفه ای فوتبال به صورت اتفاقی شکل گرفت.
حجازی که برای تماشای مسابقات فوتبال مدارس رفته بود ، به علت مصدومیت دروازه بان مدرسه خود و با توجه به بلندی قامت (185 سانتی متر) و بسکتبالیست بودنش با درخواست مربی تیم درون دروازه ایستاد و در مقابل حریف به خوبی ایستادگی نمود. اتفاقی که سرآغاز سالها حضور وی در عرصه فوتبال شد تا تیم فوتبال نادر در دسته دوم باشگاه های تهران اولین باشگاه حجازی باشد ، تیمی که حجازی از آنجا به تیم ملی جوانان و تیم ملی بزرگسالان رسید. حجازی سال 1348 به تاج پیوست ودر همان سال ، قهرمانی جام باشگاه های آسیا و جام تخت جمشید را با این تیم به دست آورد . وی تا پایان دوران بازیگری خودبه جز مدت زمان کوتاهی که برای تیم شهباز بازی کرد و پس از جام جهانی 1978 آرژانتین که با تیم منچستر یونایتد انگلستان تمرین نمود و در پنج دیدار دوستانه برای این تیم به میدان رفت، در بقیه این مدت دروازه بان تاج و استقلال تهران بود و با این تیم چندین دوره قهرمانی در لیگ کشور ، جام باشگاه های تهران ، جام حذفی ایران و جام باشگاه های آسیا را جشن گرفت.
حجازی در دربی های تاج ( استقلال ) و پرسپولیس ، رکورد بیشترین سالها حضور در این رقابت دیرینه و سنتی را به خود اختصاص داده است . وی بعنوان بازیکن اولین بار در سال 1349 و آخرین مرتبه نیز در سال 1365 گام به شهرآورد بزرگ پایتخت گذاشت . حجازی با 16 سال حضور در دربی ، رکوردی استثنایی به ثبت رسانده است .
حجازی پیش از آغاز جام جهانی 1978 آرژانتین و زمانی که با تیم ملی ایران به کشور فرانسه رفته بود ، با پیشنهاد تیم پاری سن ژرمن فرانسه مواجه گردید اما انتقال به باشگاههای اروپایی را به بعد از جام جهانی موکول کرد تا با پیشنهادات بهتری روبرو گردد که از سوی باشگاه منچستر یونایتد انگلستان این اتفاق افتاد ولی به دلیل عدم صدور رضایتنامه از سوی فدراسیون وقت این انتقال صورت نپذیرفت.
حجازی در پایان دوران بازی خود به کشور بنگلادش رفت و دروازه بان و سپس سرمربی تیم محمدان شد و بازی خداحافظی خود را در همان تیم انجام داد.
فوتبال ملی:
حجازی اولین بازی ملی خود را در سال 1348 و در آنکارا مقابل تیم ملی پاکستان انجام داد و آخرین بازی او هم در سال 1359 و در بازی ایران و کویت انجام گرفت و بعد از آن به دلیل قانون 27 ساله ها که حضور بازيكنان بالای 27 سال در تیم ملی را ممنوع می کرد ، از تیم ملی کنار گذاشته شد.
ناصر حجازی با تیم ملی ایران دو بار قهرمانی جام ملت های آسیا ( 1972 و 1976 ) و یک بار قهرمانی بازی های آسیایی 1974 تهران را جشن گرفت و در جام جهانی 1978 آرژانتین و المپیک 1972 مونیخ شرکت کرد و سهمیه حضور در المپیک 1976 مونترآل و مقام سومی جام ملت های آسیا 1980 را هم بدست آورد.
حجازی علیرغم قانون 29 ساله ها که منجر به حذف اجباری و زودهنگام وی از حضور در تیم ملی گردید ، نزدیک به 70 بازی ملی در کارنامه خود دارد.
درخشش ناصر حجازی در دوران بازی باعث شد تا فدراسیون بین المللی تاریخ و آمار فوتبال در انتخاب برترین های قرن بیستم ، وی را دومین دروازه بان برتر قرن قاره آسیا  و چهل و یکمین دروازه بان شایسته جهان معرفی نماید . حجازی درسایت آمار و تاریخ فوتبال جهان با رکورد 837 دقیقه در بسته نگاه داشتن دروازه ، در اکثر مواقع رتبه 134 جهان و همواره رتبه نخست ایران را به خود اختصاص داده است .
 
دوران مربیگری:
اولین تجربه مربیگری ناصر حجازی در محمدان بنگلادش بود و با این تیم 3 بار قهرمان لیگ کشور بنگلادش شد. نقطه اوج تاریخ این باشگاه با پیروزی بر تیم پرسپولیس و صعود به یک چهارم نهایی جام باشگاه های آسیا با مربیگری حجازی رقم خورد.
حجازی در سال 1375 سرمربيگري استقلال تهران را پذيرفت و در زمانی کمتر از سه سال موفق شد این تیم را به مقام نایب قهرمانی جام باشگاه های آسیا ، قهرمانی و نایب قهرمانی در لیگ کشور برساند. در اين دوران حجازي توانست تيم استقلال را بعد از شكست 1-0 در تاريخ بيست و پنجم تير ماه 1376 مقابل تيمي از كشور آذربايجان در مسابقات جام خزر ، در سي و دو ديدار متوالي داخلي و خارجي بدون شكست هدايت نمايد.اولين شكست استقلال بعد از سي و دو ديدار متوالي بدون باخت ، مقابل تيم فولادخوزستان در تاريخ 4 مرداد 1377 از سري مسابقات ليگ كشور ودر حاليكه قهرماني استقلال از چند هفته مانده به پايان مسابقات مشخص شده بود ، اتفاق افتاد .حجازي بعد از قهرماني استقلال در جام باشگاههاي ايران ، در تاريخ دوم شهريورماه 1377 از سوي كنفدراسيون آسيا بعنوان مربي برتر ماه جولای اين قاره انتخاب شد. در بیانیه کنفدراسیون مذکور آمده است : حجازي توانسته است هم بعنوان مربي و هم بازيكن ، استقلال را به مقام قهرماني ليگ باشگاههاي ايران برساند .
ناصر حجازی در ایران هدایت تیم های بانک تجارت تهران ، شهرداری کرمان ، سپاهان اصفهان ، ماشین سازی تبریز ، ذوب آهن اصفهان ، استقلال رشت ، استقلال اهواز و نساجی قائمشهر را نیز عهده دار بود.
حجازی که در سال 1378 و بعد از نایب قهرمانی استقلال در آسیا با خیانت تعدادی از بازیکنان در مقابل سایپا  برکنار شده بود ، خیانتی که بعد ها در برنامه تلویزیونی 90 توسط بازیکنان وقت سایپا تائید شد ، در سال 1386 مجدداً هدایت باشگاه استقلال تهران را پذیرفت اما به دلیل عدم حمایت هیات مدیره وقت و دخالت در کار وی ، قبل از اتمام نیم فصل از سرمربیگری استقلال کناره گیری نمود تا بعنوان مدیر فنی نظاره گر عملکرد استقلال باشد. استقلال در همان سال با تیمی که حجازی ساخته بود و تا صعود به مرحله نیمه نهایی وی را در کنار خود می دید ، توانست مقام قهرمانی جام حذفی کشور را بدست آورد.
ناصر حجازی در سال 1387 با پیشنهاد تیم ابومسلم خراسان مواجه گردید و علیرغم نظارت بر عملکرد این تیم در چند بازی ، بدلیل مشکلات مالی پیشنهاد و هدایت این تیم را نپذیرفت.وی در سال 1388(2009) به سمت مدیرفنی تیم فوتبال دی استرادا اسلواکی منصوب گردید و توانست این تیم را راهی مرحله نیمه نهایی جام حذفی کشور اسلواکی کند که متاسفانه بدلیل مبتلا شدن به بیماری سرطان ریه ، نتوانست هدایت دی استرادا در این مرحله از مسابقات را عهده دار باشد تا زمینه حضور این تیم در جام يوفا فراهم گردد.
حجازی در سال 1389 ریاست کمیته فنی و عنوان مشاور ارشد مدیریت باشگاه استقلال تهران پذیرفت و در باشگاه گسترش فولاد تبریز نیز با سمت نماینده تام الاختیار مالک باشگاه به این تیم مشاوره می داد.
برگرفته از وب سایت ناصر حجازی
دیدگاه‌ها  
shayan
+1 #1 shayan 1395-03-02 13:03
روحت شاد #اسطوره
نقل قول کردن
نوشتن دیدگاه
نظراتی که حاوی توهین یا افترا می باشند، منتشر نخواهند شد.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابه دارند، انتشار نمی یابند.


شبکه های اجتماعی

fb tw ig گوگل پلاس استقلال نیوز

استقلال نیوز کانال رسمی

جدول و برنامه لیگ ایران

جدول و برنامه لیگ برتر ایران

لیگ ایران

جدول و برنامه لیگ جزیره

لیگ جزیره

جدول و برنامه لالیگا اسپانیا

لالیگا

جدول و برنامه بوندسلیگا آلمان

بوندسلیگا

جدول و برنامه سری آ ایتالیا

ایتالیا

جدول و برنامه لیگ قهرمانان اروپا

آرشیو و جدول لیگ قهرمانان اروپا

جدول و برنامه لیگ اروپا

آرشیو

آخرین اخبار